Stugorna i Lofsens Fjällby

Husen i stugbyn finns i fyra utföranden; Fjällskären, Fjällnejlikan, Fjällviolen och Fjällveronikan. Husen är specialritade för Lofsdalen. De har låg, marknära profil för att smyga in i fjällnaturen på Hovärkens södersluttning.


Fjällskären

Det mindre av de fyra Lofsdalshusen. Fyra fasta sovplatser, två i föräldrasovrummet och två i det andra. Det finns också extra bäddutrustning i storstugan för tillfällen då man vill ge några vänner sovplats. Storstugan och kök är en öppen, trivsam enhet med direktutgång till uteplatsen. För glas och porslin finns en extra furuskänk och vitrinskåp.

Byggyta: 66 m² + altan 24 m², Boyta: 58 m²


Fjällnejlikan och
Fjällviolen

Syskonhusen Fjällnejlikan och Fjällviolen har båda lika stora ytor. Fjällnejlikan har kök/storstuga i ett. Fjällviolen (bilden) har barkök med fin kontakt med matplatsen. Sex fasta sovplatser finns i föräldrasovrummet och i två mindre sovrum med våningssängar. Varje rum har sin garderob.

Byggyta: 71 m² + altan 24 m², Boyta: 63 m²


Klicka på miniatyrerna till höger för större bild.

Fjällveronikan

Största fjällhuset i stugbyn, ca 100 kvadratmeter med altanen. Storstugan med barkök är på rejäla 30 m2 med härlig plats även för stora sällskap framför brasan eller TV:n. Direktutgång från storstugan till altanen. som blir ett uterum under långa, ljusa sommarkvällar. Sovavdelningen med sex fasta sovplatser i tre sovrum ligger lugnt, avskilt från storstugans aktiviteter.

Byggyta: 74 m² + altan 24 m², Boyta: 71 m²


OBSERVERA:
Det är viktigt att ni anmäler ankomst för er eller era gäster senast sju dagar innan ni anländer.

Ankomstanmälan som sker senare än sju dagar innan ankomst debiteras ägaren 1500 kr per tillfälle.


Visste du att...?

Lofsdalen blev en av Härjedalens första byar. Namnet Lapsadall står skrivet i ett köpebrev från 1426. Byns namn kan ha uppkommit genom ån "Lafsa".

Härjedalen har fått sitt namn av Härjån, i vars dalgång de tidigaste bosättningarna ägde rum.